Aberatie cu studentii la gara

Pe la ora 14 si ceva doua trenuri personale aterizeaza in gara Iasi, unul dinspre Barlad si celalalt dinspre Suceava. Dupa cum am putut observa, daca e duminica, la acea ora, e invazie studenteasca in gara. Dar cum se manifesta aceasta invazie, aici e partea interesanta:
- coada la mecanic. Care daca nu e de cel putin 20 de persoane, care mai de care mai nerabdator sprijind locomotiva, se cheama ca e vacanta. N-am crezut ca este ocazie in care lumea sa fie asa de dezinteresata de faptul ca se calca in picioare printre linii de tren. Iar cat despre mecanic, probabil ca e un tip foarte fortos, daca trebuie sa ridice peste 20 de bagaje si sa le paseze la o gloata de studenti nevrozati in mai putin de 5 minute si in ritm continuu.
- toate bancile de pe peroane vor fi ocupate de grupulete de studenti care vor scormoni prin bagaje in cautarea banutilor de acasa. Daca te iei dupa speranta si nebunia din ochii lor, vei putea crede ca sunt exploratori insetati care dupa 3 zile prin desert au gasit o fantana inmlastinita. Va place cuvantul? Inmlastinita? Huh?
Oricum, e chiar interesant sa-i vezi pe unii aruncand in stanga si-n dreapta cu sticlele de lapte si borcanele de zacusca, gafaind sacadat si forand in gentile de rafie dupa pliculetul magic.
- vanatoarea de taxiuri care se desfasoara in fata garii in acele momente ar face pe participantii la concursul de "Tough Guy" sa se simta ca niste jucatori de table. N-am crezut ca am sa ajung sa vad studente plapande de 40 de kile maxim fugind dupa taxiuri la concurenta cu alte studente plapande sau cu studenti scheletici, in timp ce fiecare poarta in maini cate 2 genti atat de minuscule incat pe langa ele un petrolier transatlantic ar parea o scrumiera de birou.
- drumul spre camin, cu maxi-taxi sau tramvai, pentru cei care nu au mai apucat taxi. Teoretic, maxi-taxi sau tramvaiele sunt mijloace de transport in comun persoane. Insa cand persoanele sunt studenti si mai au si fiecare cate 2 genti atat de mici cu ei dupa cum am descris mai sus, atunci ajungi sa te bucuri daca ai stat in usa. Pe post de usa. Ca daca nu, atunci amin si adio coborare unde aveai de gand sa cobori. Poti totusi sa te mai bucuri de privelistea oferita de tavanul respectivului mijloc de transport, in timp ce tii doi studenti, rockeri fiecare, de 100 de kile each one, in brate, iar geanta de 40 de kile a unei studente plapande a poposit in ceafa ta si are de gand sa ramana acolo pana ce ajunge mijlocul de transport respectiv in Tudor sau Copou.
Multumita studentilor care vin sa studieze la Iasi, am ajuns sa apreciez avantajele mersului pe jos. Cel putin in zi de duminica.