Intelectuali de toaleta

Intelectualii de toaleta sunt acea specie care nu pot sta pe buda fara sa citeasca ceva. Desi initial credeam ca sunt singurul care face parte din aceasta specie, cu timpul am descoperit ca de fapt sunt mai multi adepti ai acestei forme de culturalizare spontana ( sau forma de satisfacere a nevoilor fiziologice, depinde cum o ia fiecare ca importanta). Tovarasul Adrian mi-a produs o mare deziluzie destainuindu-mi ca de fapt ar fi chiar destul de multi practicanti ai acestui sport.
Problema se pune in felul urmator: daca toti cei care sufera de acest tic s-ar hotari intr-o buna ziua sa se organizeze intr-o secta, asociatie, federatie, sezatoare sau orice alta forma de asociere, cum se va face ierarhizarea in cadrul acelui cenaclu? In functie de ce citeste fiecare in momentul respectiv, de la Libertatea, Atac, etichetele de pe sticlele de sampon, hartia igienica sau hieroglifele misterioase deslusibile in crapaturile tencuielii de pe peretii din baie la Kundera si Garcia Marquez, sau in functie de dimensiunea baii in care se desfasoara si activitati caracteristice unei biblioteci?...
Si in ce relatie s-ar afla aceasta asociatie cu alte asociatii cu profil asemanator, in sensul de foarte populare si de nelipsit societatii, precum asociatia celor care croseteaza pe buda, asociatia celor care dorm pe buda, asociatia celor care si-o pun pe buda sau asociatia celor care si-o pun cu buda, preferata dusmanilor mei?..