Utilizarea PC-ului stricat

Sunt momente in viata cand compu` crapa. Adica din varii motive refuza sa-si mai indeplineasca functiile de baza. Situatie in care unii, indiferent ca sunt n00bi ( oau, ce iubesc termenul asta laolalta cu toti lamerii care 5cr1U 45a, pupa-i-as pe dinti cu sapa si alinta-le-as rinichii cu drujba ) sau ca sunt experti, din alte varii motive, nu vor apela la masuri de readucere a obiectului defectat la o stare initiala de functionare, ci vor alege sa-si bage in el. Iar aici intervin eu si incerc sa aduc o noua varianta in discutie, ca optiunea pentru partea cu bagatul in comp.
Ce poti face cu un comp crapat, in afara de sa-ti bagi in el, daca tot nu-ti surade ideea de a face demersuri pentru a-l repara:
1. Sa-l tii ca sursa de caldura, daca mai functioneaza macar cat sa produca oarece temperatura. Calculatorul, ca orice alt aparat electric genereaza un anumit nivel de caldura, uneori insesizabil, alteori destul de important. Daca nu ma credeti pe mine, click aici si vedeti aliniatul al doilea.
2. Sa folosesti monitorul daca e bine sters, pe post de oglinda. Nu radea, daca nu ai oglinda in casa dar ai un monitor bine sters, poti scapa de o zi intreaga in care ai defilat in fata colegilor de munca cu doua suvite rebele in cap in forme de coarne de drac.
3. Sa abuzezi de CD Rom-ul sau DVD Rom-ul deschis pe post de suport pentru ceasca de cafea sau cana de ceai, dupa ideea pe care a avut-o deja un american, din prea multa intelepciune, cu calculatorul insa inca in stare de functionare.
4. Sa ascunzi gaurile din tencuiala din pereti printr-o buna pozitionare a intregii hardughii. Faci si camera mai aratoasa, te dai si ciumec ca ai computer intr-insa, ca doar cine stie ca el sade acolo doar pe post de tapet.
5. Sa smulgi din el cablurile de alimentare si sa le folosesti la ambalat cadouri. Nu sunt cuvinte sa descrie fascinatia ce-l va cuprinde pe amicul calculatorist cand va primi de ziua lui sticla de sampanie ambalata in staniol si legata la capat cu cabluri multicolore de alimentare. Pentru cutii se pot folosi cablurile IDE, daca lungimea permite si daca sarbatoritul stie ce e alea.
6. Sa decorezi pomul de Craciun cu cablurile de alimentare ramase nefolosite la ambalare de cadouri. Garantat originalitate maxima si senzatie produsa in randul oaspetilor de sarbatori, mai ales daca respectivul pom de Craciun va fi impodobit doar cu cablurile de alimentare.
7. Sa oferi lu` ala micu` un nou scaun in obiectul cutiei unitatii centrale. O va calari si abuza in forme variate timp de cel putin juma` de ora, vreme in care tu poti sa-ti mai vezi linistit si de ale tale.
8. Sa dai mouse-ul lu` vecinu` de la etajul 3, mosneagul cu Dacia rosie din `79 intitulata Marghioala sau Tantzuca sau Savetuca, si care abia se mai urneste de cate cd-uri are spanzurate de oglinzi. Se va bucura ca isi va putea adauga un nou accesoriu neconventional la caruta, si poate peste 20 de ani iti va oferi sansa sa te plimbi intr-o masina de epoca.
9. Sa valorifici forma de ansamblu a tastaturii facand din ea snowboard pentru ala micu`, iar cand veti merge la munte, toata lumea pe partie se va da cu schiurile, punga, snowboardul, sania, numai ala micu` al tau va fi ciumec si se va da la propriu cu tastatura.
10. si multe altele, m-am plictisit acuma de subiectul asta, voi reveni intr-o editie viitoare. Poate.