Delirez (studenti, ceara, magneti, etc)

● Sapte studenti, fete si baieti, dintre care cei mai multi de la Facultatea de drept, au cerut ajutorul medicilor orelisti pentru a le scoate din urechi magnetii, o parte componenta a aparaturii de ascultare cu ajutorul careia au copiat la examene ● Magnetii sunt infipti in urechi, aproape de timpan si, de obicei, sunt extrasi de catre studenti cu ajutorul unui metal ● De aceasta data, magnetii s-au infipt adanc in ceara si nu au mai putut fi scosi decat cu ajutorul medicilor orelisti ● Aparatura de ascultare este cumparata de studenti cu suma de o suta Euro, iar proprietarul o inchiriaza altor studenti cu 30 de lei pentru fiecare examen

Am imbatranit. Pe vremea mea, abia se inventa copiatul cu hands-free-ul. Citind nemaipomenita stire (fu chiar deschiderea editiei) in Ziua de Iasi, trebuie sa recunosc ca am ramas oleaca siderat. Se dezvolta tehnica asta, nu gluma, evolutie aplicata si-n practica vad, nu doar anuntata in articolele neutre si reci pe care le citesc zilnic pe enshpe siteuri. Eu totusi, inca nu prea pricep cum se utilizeaza magnetii astia, care-i principiul de functionare. Din propozitia "magnetii s-au infipt adanc in ceara" ar trebui sa deduc ca una dintre principalele conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea utiliza magnetii respectivi este sa dispui de suficienta ceara?!... Adica tre' facute concesii - igiena frunzelor de varza vs nota mare la examen si viitor de mare judecator, cinstit si imaculat? Daca nu se suporta mai mult de x cm strat de ceara in urechi, adio examen, viitor de lucrator comercial la chioscul de la colt asteapta?...
Sau cei carora li "s-a infipt adanc" (magnetul in ceara) sunt doar cazuri exceptionale, care cred ca daca basculezi ceara din ureche, creierul nemaifiind sustinut se va scurge si prin urmare se va pierde si deprinderea scrisului, vitala pentru a lua un alt tip de multe examene. Si de aia isi pastreaza acolo cat mai multa ceara, sa se simta sanatosi, vrednici si inteligenti.

Revenind la tehnica, presupun ca si in cazul acesta se va grabi evolutia, ca efect al urmarii principiilor vesnicei concurente - copiator vs supraveghetor. Daca studentii cu suficienta ceara au descoperit metoda copiatului cu magnet, si profesorii care au inca ceva impotriva copiatului vor cauta o metoda sa impiedice aceasta metoda. Presimt ca peste putin timp profesorii/supraveghetorii vor primi subventii de la minister pentru dotarea cu dispozitive optice care sa permita scanarea cu raze... dintr-alea, sa vada in capetele studentilor, care dintre ei au magneti, si care au nimic, adica cunostinte, tot nimic, scuze de cacofonie.

Dupa ce profesorii/supraveghetorii vor avea dispozitive optice, iar metoda copiatului cu magneti va deveni ineficienta, studentii vor cauta, desigur, alte metode. Vor trece poate la copiatul prin telepatie. Vor plati acelorasi tipi care inainte vindeau magnetii, de data asta pentru pixul care permite activarea functiilor telepatice ale creierului. Iar la examene, datorita pixului, vor putea comunica telepatic cu colegii de afara, care le vor "sopti" ce sa scrie.

Iar intr-un final, profesorii/supraveghetorii vor afla si de aceasta metoda. Si vor primi subventii de la minister pentru dotarea cu dispozitive care permit depistarea pixurilor care permit activarea functiilor telepatice ale creierului. Si astfel, metoda copiatului cu pixul (care permite activarea functiilor telepatice ale creierului) va deveni ineficienta iar studentii vor cauta alte metode. Vor plati acelorasi tipi care inainte vindeau magnetii si apoi pixurile, ca acum sa le faca o operatie de inalta tehnologie pe creier, care sa le activeze functiile telepatice ale creierului. Asa... sec, fara pix.

Iar studentii vor trece la copiatul prin telepatie. De data asta fara pix. Iar profesorii/supraveghetorii vor afla intr-un final si de metoda asta. Si vor primi subventii de la minister pentru a-si face operatii cu tehnologie de ultima ora pe creier pentru a fi capabili sa intercepteze telepatic undele tot telepatice prin care studentii comunicau pentru a copia la examen. Si va deveni si metoda asta ineficienta. Si se va reveni la metoda clasica, nu de copiat dar de trecut totusi examenul, metoda plicului sau a sacosei. Sau nu?