Delirez (studenti, ceara, magneti, etc)

● Sapte studenti, fete si baieti, dintre care cei mai multi de la Facultatea de drept, au cerut ajutorul medicilor orelisti pentru a le scoate din urechi magnetii, o parte componenta a aparaturii de ascultare cu ajutorul careia au copiat la examene ● Magnetii sunt infipti in urechi, aproape de timpan si, de obicei, sunt extrasi de catre studenti cu ajutorul unui metal ● De aceasta data, magnetii s-au infipt adanc in ceara si nu au mai putut fi scosi decat cu ajutorul medicilor orelisti ● Aparatura de ascultare este cumparata de studenti cu suma de o suta Euro, iar proprietarul o inchiriaza altor studenti cu 30 de lei pentru fiecare examen

Am imbatranit. Pe vremea mea, abia se inventa copiatul cu hands-free-ul. Citind nemaipomenita stire (fu chiar deschiderea editiei) in Ziua de Iasi, trebuie sa recunosc ca am ramas oleaca siderat. Se dezvolta tehnica asta, nu gluma, evolutie aplicata si-n practica vad, nu doar anuntata in articolele neutre si reci pe care le citesc zilnic pe enshpe siteuri. Eu totusi, inca nu prea pricep cum se utilizeaza magnetii astia, care-i principiul de functionare. Din propozitia "magnetii s-au infipt adanc in ceara" ar trebui sa deduc ca una dintre principalele conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea utiliza magnetii respectivi este sa dispui de suficienta ceara?!... Adica tre' facute concesii - igiena frunzelor de varza vs nota mare la examen si viitor de mare judecator, cinstit si imaculat? Daca nu se suporta mai mult de x cm strat de ceara in urechi, adio examen, viitor de lucrator comercial la chioscul de la colt asteapta?...
Sau cei carora li "s-a infipt adanc" (magnetul in ceara) sunt doar cazuri exceptionale, care cred ca daca basculezi ceara din ureche, creierul nemaifiind sustinut se va scurge si prin urmare se va pierde si deprinderea scrisului, vitala pentru a lua un alt tip de multe examene. Si de aia isi pastreaza acolo cat mai multa ceara, sa se simta sanatosi, vrednici si inteligenti.

Revenind la tehnica, presupun ca si in cazul acesta se va grabi evolutia, ca efect al urmarii principiilor vesnicei concurente - copiator vs supraveghetor. Daca studentii cu suficienta ceara au descoperit metoda copiatului cu magnet, si profesorii care au inca ceva impotriva copiatului vor cauta o metoda sa impiedice aceasta metoda. Presimt ca peste putin timp profesorii/supraveghetorii vor primi subventii de la minister pentru dotarea cu dispozitive optice care sa permita scanarea cu raze... dintr-alea, sa vada in capetele studentilor, care dintre ei au magneti, si care au nimic, adica cunostinte, tot nimic, scuze de cacofonie.

Dupa ce profesorii/supraveghetorii vor avea dispozitive optice, iar metoda copiatului cu magneti va deveni ineficienta, studentii vor cauta, desigur, alte metode. Vor trece poate la copiatul prin telepatie. Vor plati acelorasi tipi care inainte vindeau magnetii, de data asta pentru pixul care permite activarea functiilor telepatice ale creierului. Iar la examene, datorita pixului, vor putea comunica telepatic cu colegii de afara, care le vor "sopti" ce sa scrie.

Iar intr-un final, profesorii/supraveghetorii vor afla si de aceasta metoda. Si vor primi subventii de la minister pentru dotarea cu dispozitive care permit depistarea pixurilor care permit activarea functiilor telepatice ale creierului. Si astfel, metoda copiatului cu pixul (care permite activarea functiilor telepatice ale creierului) va deveni ineficienta iar studentii vor cauta alte metode. Vor plati acelorasi tipi care inainte vindeau magnetii si apoi pixurile, ca acum sa le faca o operatie de inalta tehnologie pe creier, care sa le activeze functiile telepatice ale creierului. Asa... sec, fara pix.

Iar studentii vor trece la copiatul prin telepatie. De data asta fara pix. Iar profesorii/supraveghetorii vor afla intr-un final si de metoda asta. Si vor primi subventii de la minister pentru a-si face operatii cu tehnologie de ultima ora pe creier pentru a fi capabili sa intercepteze telepatic undele tot telepatice prin care studentii comunicau pentru a copia la examen. Si va deveni si metoda asta ineficienta. Si se va reveni la metoda clasica, nu de copiat dar de trecut totusi examenul, metoda plicului sau a sacosei. Sau nu?

Punish the monkey

N-are nicio treaba cu "spank the monkey". "Punish the monkey" e o melodie de pe ultimul album al lui Mark Knopfler care mi se pare foarte bine facuta si care-mi aduce aminte de vremurile alea bune de demult, alea cu formatia completa Dire Straits, la apogeu, cu "Ride Across The River" si "Six blade knife" si etc.



Versurile pot fi gasite si aici.

Cum sa cureti wc-ul

Mai dau si eu cu copy/paste, ca doar n-oi fi fara de pacat. Deci:

Cum sa cureti wc-ul

1. ridica cele 2 capace ale toaletei si toarna in bazin 1/4 cana de sampon pentru animale de companie.

2. prinde pisica si mangaie-o linistitor in timp ce o duci catre baie

3. atentie. cu o singura miscare pune pisica in toaleta si inchide cele 2 capace apoi aseaza-te pe capac.

4. pisica incepe sa se agite si face multi clabuci. nu lua in seama zgomotele care razbat prin capacele toaletei. pisicii de fapt chiar ii place foarte mult sa te ajute.

5. trage apa de 3-4 ori. aceasta actiune provoaca fenomenul de spalare turbo si clatire.

6. roaga pe cineva sa deschida usa casei. asigura-te ca pe traseul baie-usa nu e nimeni.

7. stand cat mai departe poti de toaleta, ridica rapid cele 2 capace.

8. pisica iese cu viteza din toaleta, baie si casa. odata ajunsa afara se usuca.

9. toaleta si pisoiul stralucesc de curatenie.

10. pt o toaleta si o pisica impecabile, repeta pasii 1-9 cel putin o data pe zi.

Cu respect, Cainele

Cica scris la nervi, sa fiu scuzat

Cum se zice "Conquiztador" in tiganeste? In niciun fel. Cuvantul Conquiztador e aproape sigur un cuvant apartinand limbei tiganesti. Ramane de aflat cum s-o fi zicand in romaneste.

Ca sa prestezi onorabil in respectivul joc e recomandat sa stii chestiuni de cultura generala veritabile precum: cum se zice in limba tiganeasca la "hot cinstit", ce masura are la pempersi Adrian Copilul Minune sau cate boabe de fasole a mancat intre 6 si 8 ani Ion Voicu. Deci pe langa istorie, geografie, presedintii FRF si glucidele din morcov, un alt domeniu pe care daca-l cunosti, se cheama ca ai cultura generala, este limba si cultura tiganeasca. Atunci de ce pe chat-ul ala al Conquiztadorului ai voie sa iti exersezi cunostintele de istorie sau geografie intreband pe restul lumii chestiuni aferente, gen "unde se varsa Marea Neagra" sau "cati ani a trait copilul nenascut al Mariei Tereza", dar n-ai voie sa-ti exersezi cunostintele de limba si cultura tiganeasca folosind comportament si sintagme gen "ba", "vreau bani in beep mea" sau "hauliooo, intrebarile e gresite sa moara copiii mei, m-au furat ajtiaaaa." ?...

Studentele, stresiunea si somnul

In ultimele zile, 15 studente au fost transportate la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, dupa ce au facut abuz de cafea si tutun. Medicii sunt obisnuiti ca in perioada sesiunii sa aiba astfel de pacienti, deoarece studentii, pe fondul oboselii, al consumului exagerat de cafea si nicotina, ajung la spital cu afectiuni cardiace si neurologice. Pentru a alunga somnul, studentii recurg la fel de fel de metode pentru a avea cat mai mult timp sa invete pe perioada sesiunii.

Citat de pe Ziua de Iasi deocamdata, pana apare si la Dr. Ciuhodaru, daca apare.

Stiu eu cateva metode mai eficiente pentru a alunga somnul. Una dintre ele este dormitul. Garantat ca dupa aia somnul este alungat.

Acuma stau si ma intreb... de ce numai studente. Studentii ce fac? Ei probabil se roaga, stiti bancul...

Si mai stau si ma intreb... inca se practica invatatul in noaptea dinaintea examenului? Si-n zilele astea? Credeam ca doar pe vremea mea. La partea cu invatatul ma refer. Pai n-a evaluat tehnica, nu s-au inventat mobilele cu headset, mp3playerelele cu functie de reportofon, sacoselele cu functie de cosmetizare a notei, etc?...Why bother?

Pe vremea mea, dragii mosului, ma puneam eu cu Paul sa invatam la Matematici-aplicate-in-economie in noaptea dinaintea examenului, si ce spor aveam, ce electricitate cerebrala se degaja, ce megataifun stiintific ne devasta, ca ne trezeam dupa patru zile jucand Championship Manager dintr-ala antic si intrebandu-ne in ce luna a anului mai suntem.
Iar cand examenul trebuia totusi luat, venea un nenea pe nume Vlad Osama si narghileaua sa la noi si ne medita (Vlad, nu narghileaua), si examenul se lua.

Stresiunile erau, cum e si normal, perioada propice adunarii in cenacluri si sezatori stiintifico-culturale in scopul de acumulare a cunostintelor astfel incat examenele sa fie doar o ilustrare a acestor eforturi, si in nici un caz un prilej de stres. Yeah, right... Iar cand eram adunati, din brainstormingul ad-hoc creat, ajunsi la partea in care ne analizam capacitatile metacognitive, ne aminteam de Jean Piaget care zicea ca invatarea depinde de dezvoltarea capacitatilor cognitive. Si el zicea ca aceasta dezvoltare a capacitatilor cognitive se facea in etape, in functie de varsta. Ca cica intre 1 si 4 ani se dezvolta gandirea preconceptuala si simbolica, intre 4 si 8 ani cea intuitiv-imagistica, intre 8 si 12 ani e faza operatiilor concrete, intre 12 si 18 ani faza operatiilor formale. Iar noi aveam 21 de ani. Deci naspa. Deci nu stiam cum este bine sa invatam pentru varsta noastra. Deci mai bagam un campionat de Bomberman de vreo 3 zile pana sa ne dam seama.