Joc in societate

Daca societatea si viata si celelalte aspecte au o nota de sadism in ziua de astazi, propun un joc cam in aceeasi nota, inspirat din realitatea cotidiana.

Se ia un autobuz 28 dintr-ala alb-albastru de-al primariei, musai cel care are drept sofer tipul mustacios cu incisivii tunsi stilul lopata, ala de-arata asa de bine cu ei incat ar face un iepure sa se sinucida de gelozie.

Se ia autobuzul respectiv pe la o ora de varf, gen 2 dupa amiaza, cand pensionarii si pensionarele sunt singura specie ce tranziteaza orasul in acel moment, fiind asa putini de se bat pentru locuri, iar aia de 80 de ani ii ridica de pe scaune pe tinereii de 79 numindu-i cu dragoste in feluri variate gen "nesimtitule" sau "copchil prost crescut, fara cei 7 ani de acasa", iar tinerii de 79 ridica de pe scaun pe sofer, numindu-l tot cu dragoste si tot in feluri variate gen "comunistule, stai jos ca nesimtitu` cand vezi ca eu care t-as putea fi bunic n-am unde sta?" sau "nu va e rusine sa vindeti abonamente la pensionari cu reducere in loc sa le dati gratuit, ca doar noi suntem viitorul tarii asteia".

Se ia pozitie in mijlocul mijlocului autobuzului, pe culoar, in picioare, fata cu usa din mijloc, facand abstractie de faptul ca cea mai apropiata persoana ca varsta de tine din mijlocul de transport in afara de sofer, e mos Visarion, decorat in 2 razboaie cu vreo 16 stranepoti.

Se asteapta ca soferul sa prinda o parcela de drum liber, pe unde sa-i bage vreo 50 la ora. Va sti el ce sa faca, el cunoaste jocul, e un fel de "dealer" aici.

Jocul propriu-zis se desfasoara in momentul in care nea soferu` prinde acea portiune de drum liber. Cunoscut este faptul ca exista in autobuz un afis pe care scrie ceva de genul "Acest autobuz are frane foarte eficiente. Va rugam tineti-va bine". Ei, soferul acesta nu vrea ca acel anunt sa stea expus degeaba. Deci va frana brusc exact cand prinde o bucata de drum mai cu viteza.
El va puncta in cadrul jocului in functie de cati pensionari si pensionare isi parasesc locul de calatorie si sunt proiectati prin autobuz si prin afara lui in momentul franarii, fara sa fie deviati de tine.
Tu vei puncta in functie de cati pensionari in zbor in acel moment reusesti sa deviezi.

Punctajul arata in felul urmator:
Pt sofer:
- pensionar in picioare ajuns in parbrizul din fata : 5 puncte
- pensionar in picioare trecut prin parbrizul din fata: 20 puncte
- pensionar ce statea jos ajuns in parbrizul din fata: 10 puncte
- pensionar ce statea jos trecut prin parbrizul din fata: 30 puncte
- pensionar in picioare ajuns in raul Prut : 50 puncte
- pensionar ce statea jos ajuns in raul Prut: 100 puncte
Pt tine:
- pensionar ricosat din tine aruncat prin parbriz: 20 puncte
- pensionar ricosat din tine ajuns in raul Prut: 100 puncte
- pensionar ricosat din tine ajuns in brate la sofer: 150 puncte
- pensionar ricosat din tine ajuns in raul Prut cu tot cu sofer: 200 puncte

Penalizari pt sofer:
- pensionar neadus in stare de inconstienta: minus 50 puncte
- pensionar ramas agatat printre sau pe sub scaune: minus 50 puncte
- pensionar ramas in stare de soc, cu spatarul scaunului din fata in brate, dar nedecolat: minus 200 puncte
Penalizari pt tine:
- pensionar deviat din tine dar plecat prin parbriz cu tot cu jumate din geaca ta de piele maro pe care ai dat salariul tau pe 3 luni de zile: minus 100 puncte
- pensionar plecat cu tot cu tine prin parbriz: minus 200 puncte si plus 100 la sofer

Se poate deduce faptul ca eu, care am o suta si ceva de kile si impamantenire buna in barele de la autobuz, sunt deocamdata campion la jocul soferului de pe 28. Dar nu mai am geaca de piele. Astept donatii.